tiistai 7. heinäkuuta 2009

Mielenterveysosaamista tarvitsee opetella

Aloitan tämän blogin kirjoittamisen tänään 7.7.2009. Olen mielenterveystyön ammattilainen, opettaja, sosiaalityöntekijä sekä hoitaja. Blogissa on tarkoitus käsitellä mielenterveysasiota ja pohtia maailmanmenoa. Minua kiinnostavat kovasti arkeen liittyvät asiat, kuten vuorovaikutus ja ihmissuhteet, nimenomaisesti mielenterveysosaamisen kontekstissa.

Markkinoin auliisti kehittämääni Mielenterveysosaamisen ajokorttikoulutusta, jonka näen tarpeellisena lähes jokaisen vuorovaikutustyötä tekevän ihmisen työkaluna.

En usko, että Jokelan, Kauhajoen, kaverin itsemurha yms. kaltaiset tapahtumat tulevat kenellekään yllätyksenä, riskit ja varomerkit ovat olleet ilmassa ja niihin olisi voinut puuttua. Meiltä näyttäisi puuttuvan taito ottaa puheeksi arkoja asioita, huomioida kanssaihmisiä ja kantaa vastuuta.

On aivan turha väittää, että mielenterveysongelmat tulevat yllätyksenä, se on puppua! Näkevä näkee, kuuleva kuulee, havainnoija havaitsee jne. Koulutuksella voidaan auttaa ihmisiä puuttumaan, ottamaan puheeksi ja tunnistamaan riskejä.

Tällaisia kirjoituksia siis luvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti